Amsterdam      
       
       Tyskland 
 10-16.03.2012 
     
     
     
       Side 1 
 <<<<< 
     
     
       Side 2 
 <<<<< 
     
     
       Side 3 
  Düsseldorf
  Mönchengladbach
       Side 4 
 >>>>> 
     
  Aachen

Her er vi onsdag 14. mars i Düsseldorf, Nordrhein-Westfalens hovedstad og nest største by (etter Köln). Fjernsynstårnet i mediesenteret, omgitt av blant annet noen karakteristiske, skeive hus, ...

... tilbyr de besøkende en fantastisk utsikt (iallfall når det ikke er tåke) fra 168 meter over et helt flatt landskap. Og så får vi håpe at glasset holder også denne gangen!

Og her er enda flere skeive hus. Men dette området rommer også noe mer: Like ved fattes de viktigste politiske beslutningene i Tysklands største delstat (altså Nordrhein-Westfalen).

I bakgrunnen ser vi landdagen, delstatsforsamlingen, hvor det akkurat denne dagen var en politisk krise: Den rødgrønne delstatsregjeringen fikk flertallet mot seg i landdagen, og det ble vedtatt å skrive ut nyvalg i mai.

Vi har spasert langs Rhinen, der vi ser en flatbunnet fraktebåt i bakgrunnen.

I bakgrunnen ligger Gamlebyen, "Altstadt", men elevene er på vei mot byens kommersielle sentrum.

Langs hovedgata Königsallee, "Kö", fins det varer i alle prisklasser, også klokke nummet to fra venstre til 109000 euro!

Den lå nok ikke i noen av handleposene da elevene møttes igjen på byens Hauptbahnhof. Klikk på bildet for større utgave.

<<< Side 1 <<< <<< Side 2 <<< Side 3 >>> Side 4 >>> Tyskland 2011