Torsdag 16. juni var det avslutning i kantina for elevene i 3. klasse skoleåret 2010/11. Halvard Gautefall Hiis åpnet det hele med Debussys Piken med linhåret.

Avdelingsleder Einar Brynemo var for anledningen konferansier og ansvarlig for å lede hele arrangementet trygt i havn for elever, foreldre og ansatte.

Rektor Johs Eide syntes i grunnen ikke det var det mye annerledes enn da han selv avsluttet sine skolegang ved Øystese Gymnas for 47 år siden. Riktignok har det skjedd en kolossal teknologisk utvikling siden den gangen, ikke minst i de siste 15 årene, men spørsmålet han stilte, er om dette bare representerer positive framskritt, og i hvilken grad kunnskapen har en klar etisk forankring. I forhold til kunnskap er det viktig at elevene er nysgjerrige og kristiske, hevdet han.

Han pekte på den store overgangen det nå vil være for elevene når de starter på studier. De vil nok oppleve at studiemål vil være klart formulert, men kanskje ikke hvordan de skal tilegne seg kunnskap i samme grad som på videregående. Han syntes at det hadde vært en positiv russetid - med ett unntak. Da måtte han til gjengjeld springe etter russen! Han kunne også overbringe en hilsen fra Krafttak mot kreft i forbindelse med russens innsats ved vårens innsamlingsaksjon.

Lisa Ask Knutsen sang Sommernatt ved fjorden av Ketil Bjørnstad akkompagnert av Robert Carding.

Nora Skarre Abrahamsen spilte deretter Pavane av Maurice Ravel.

Fra KS-revyen medvirket Frida Øverland ...

... og Karl Holte Aarø ....

... i tillegg til denne jentegruppa med (i alfabetisk rekkefølge) Anette Guste-Pedersen, Guro Robertsen, Malene Sleire, Caroline Tønnesland og Frida Øverland. Klikk på bildet og få en større utgave.

En etter en ble elevene i de fire klassene tildelt sine avgangsbevis av kontaktlærerne. Først ute var 3ST/IDa og Anne Lise Kveldsvik. Klikk på bildet og få en større utgave.

Sebastian Holte Aasen holdt tale på vegne av elevene og overrakte gave til kontaktlæreren sammen med Sara Bull Ellegård. Klikk på bildet og få en størrre utgave.

Deretter var det Leiv Røneids tur til å holde tale og få fram 3ST/IDb foran scenen. Klikk på bildet og få en størrre utgave.

På vegne av klassen holdt Håkon Laland tale for kontaktlæreren. Klikk på bildet og få en størrre utgave.

Bl.a. Synnøve Thorsen delte deretter ut gaver, f.eks. dette klassebildet.

Se flere bilder fra avslutningsfesten for Vg3 2011